Dagens skörd….

Idag har jag sytt ihop med tre andra tjejer, tack för trevligt sällskap!

Det blev en jacka i stl. 98/104

febe-kappa-mm-004

Spetsig luva

febe-kappa-mm-010

Baksidan

febe-kappa-mm-007

Närbild.

Tyvärr vägrade dottern att prova den.

febe-kappa-mm-013

Kjol av stuvbit till lill-snurpan

febe-kappa-mm-014

Närbild på det gulliga tyget.

febe-kappa-mm-015

Klänning av 2 kökshanddukar. Jag fick massor med handdukar av grannen som är efter hennes avlidna mor. Meningen var att monogrammet skulle komma på ärmen, man jag sydde tyvärr fast den åt fel håll.

febe-kappa-mm-011

Barnförkläde av ytterligare en handduk.


GLAD PÅSK!

10 reaktion på “Dagens skörd….

 1. Åh, va kul att ha några kompisar att sy med! :)
  Vilken härlig jacka/kappa! Är det svårt att sy en sådan? Jag är så sugen men lite för feg.
  Älskade idén med att sy en klänning av kökshandukar! Den blev ju riktigt fin.

  Ha en glad påsk!
  /Tanja

 2. Tack!
  Den är faktiskt finare i verkligheten, kläderna gör sig aldrig rättvisa på foton.

  När jag syr en jacka så syr jag först två jackor, en i yttertyget och en i fodret. Precis lika stora. Sedan syr jag luvan och vränger ut de fina sidorna. Sedan är det bara att nåla fast luvan i yttertyget och lägga fodret räta mor räta mot jackan, sy runt och sedan vränga och göra stickningar runt kanterna. Vränga kan man ibland göra genom ärmarna annars får man lämna lite öppet i sidan på fodertyget. Det är absolut inte svårt att sy men det tar lite tid.

 3. Åh, så fin jacka! Handduksklänningen blev ju också en hit! Kul att ha några att sy tillsammans med. Vi har en syjunta, men då är det mest handarbete. Det är nästan bara jag som syr kläder.

 4. Hjärtat går ju sönder när man hör om sådan olycka. Usch vad jag lider med dem.
  Hoppas verkligen att de kan få hjälp med att se vad det är som kan vara fel, för det låter ju som att ngt är snett.. så att de kan få hjälp. Stackars stackars. :(

 5. Åhh, första gången jag är inne här. Jag skulle vilja sy hela dagarna… Guuud vad mycket fint. LÄÄÄNNGGTTAR till söndag… vi ses/ Elin

 6. Åh vilken fin jacka! Känner igen tyget, det är från Åhléns om jag inte minns fel? Jag har sytt en klänning av sådant tyg fast vaxduk (!) det var ett projekt under utb. att sy i otraditionellt material.
  Kul modell också!
  //Eva

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>