Lägga upp jeans

Jag är ganska kort och behöver alltid lägga upp mina jeans. Oftast orkar jag inte, men jag lägger upp jeans åt släktingar och grannar. Jag gillar inte när man klipper av jeansen och sedan fållar dem. Då försvinner de vanliga slitningarna längst ner och det ser trist ut.

Jag syr så att den ursprungliga fållen finns kvar. Det behövs ingen jeanstråd. Kolla här:

Vik upp som på bilden. Det gäller att tänka lite här så det inte blir fel. Sy med raksöm så nära fållen som möjligt.

falla-jeans-lina-015

Klipp bort det överflödiga tyget och sicksacka kanten.

falla-jeans-lina-016

Vik ner fållen och stryk sicksacken uppåt i byxan. Sy ev en liten söm i sidsömmen på byxan som håller upp sömmen.

falla-jeans-lina-018

Nackdel: det blir ett litet veck ovanför fållen. Funkar inte på byxor som smalnar av.

Fördel: om det är en byxa med slitningar, så blir det ett snyggare resultat än att klippa av dem. Du behöver ingen jeanstråd.

6 reaktion på “Lägga upp jeans

  1. Tack så jätte, jätte mycket för detta tips. Utan att tänka mig för så köpte jag mig ett par vida jeans som var alldeles för långa som nu är perfekta.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>