Limitless dress- klänningen som bara består av 3 sömmar!

Såg denna klänning på youtube härom dagen och blev förälskad! Kolla in här hur man kan knyta den:

http://www.youtube.com/watch?v=ItXNCHHF4Ec&feature=relmfu

http://www.youtube.com/watch?v=HLnZINcJPLM&feature=related

 

Jag hittade en beskrivning här: http://ateenybittoo.wordpress.com/tag/limitless-dress/ 

Tyvärr tycker jag inte beskrivningen stämmer, så jag har försökt göra en egen.

Jag fick hem fint sloggi trikå i brevlådan härom dagen som jag bestämde mig för att sy i. Jag rekommenderar er att sy i ett annat jerseytyg, tex viscose. Mitt tyg faller inte så snyggt.

Så här gjorde jag. Kjoldelen går till knäet på mig och jag är ca 1,60m.

Bredden på tyget avgör hur lång kjoldelen kan vara. På mitt tyg var det en limmad kant som jag fick klippa bort så därför blev inte tygbredden 70cm. Rekommenderar dig att göra kjoldelen bredare än 56cm om du inte är kortare än mig. Klänningen blev lite kort till en del knytningar. Är tygbredden 70cm , så gör kjoldelen 70cm lång. Tänk då på att också förlänga den långa delen av kjolen lika mycket.

Klicka på bilden om du vill se den större.

 

Tygåtgång mellan ca 230-260cm beroende på hur lång du vill att kjolen/klänningen ska vara.

1. Jag vek tyget på dubbelt och klippte ut hål för midjan. Gör det mindre än du tror eftersom det är lätt att klippa för mycket. Mitt håll är 20 cm i diameter och jag har midjemått på ca 88. Tycker ändå att hålet blev lite stort.

2. Av tygbiten som blir över klippte jag 2 stycken 2,5 cm breda remsor och sydde ihop. Dessa använde jag till bandet att knyta med.

3. Högra bilden. Mät ut ungefär dubbel kjollängd åt andra hållet + lite extra för fåll. Klipp sedan av en bit i kanten.

4. Klipp en linning, ca 25 cm bred. Mät runt dig för att veta hur stort det ska vara. Sy ihop till en tub.

5. Vik din linning dubbel med rätsidorna utåt och sy fast räta mot räta med hålet i kjoldelen.

6. Vik en 3cm bred fåll nertill på den långa kjoldelen och sy.

7. Trä i snodden. Klart!

 

Dags att prova olika knytningar!

 

6 reaktion på “Limitless dress- klänningen som bara består av 3 sömmar!

  1. Kul att se hur du gjort klänningen, blev riktigt fin. Har tittat lite mer i din blogg och du har gjort mycket fint./ Marie, askstromdesign.blogspot.com

  2. Jättefin klänning men det har smygit sig in ett fel i skissen. Du skriver materialåtgång 2,0-2,2 meter. Räknar man ihop måtten du skrivit på vänstra långsidan så är du uppe i 2,4m. Upptäckte jag efter att ha köpt 2,3m idag :-/

  3. Pingback: ayla design · limitless infinity

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>